.

Tort cu crema de ricotta

Posted on
  • luni, 27 februarie 2012
  • by
  • Denisa's Vlogs
  • in
  • Etichete: , , , , , , , ,
  • Cum se face tort cu crema de ricotta, reteta culinara pentru tort cu crema de ricotta


    Ingrediente:
    • 1 foaie de pandispan cu cacao
    • 100 g cereale, musli
    • 300 g ciocolata menaj
    Pentru sirop
    • 100 g zahar
    • 150 ml apa
    • 4 linguri rom/coniac
    Pentru crema
    • 500 g ricotta
    • 100 g smantana
    • 50 g mascarpone
    • 300 g zahar
    • 50 g cacao
    • 4 pliculete cu zahar vanilat
    • cateva picaturi de esenta de migdale
    Pentru glazura
    • 300 g visine
    • 2 plicuri cu gelatina
    Mod de preparare: 

    Pentru pregatirea siropului fierbe zaharul cu apa maximum 10 minute. Dupa ce adaugi romul, lasa la racit. Zaharul cu smantana, mixeaza-le intr-un vas potrivit, pana se topeste zaharul. Adauga, esenta de migdale, zaharul vanilat, mascarpone si ricotta. Crema o imparti in 3 parti. O treime, o amesteci cu cacaua pana se omogenizeaza. Intr-o tava pune blatul de pandispan, pe care o sa il insiropezi bine. Deasupra, pune un strat de crema alba de 2 cm inaltime. Pune crema de cacao din loc in loc, apoi din nou restul de crema alba. Nu foarte egal, torni cerealele, amestecate cu ciocolata topita. Cel putin 6 ore dai la rece, dupa care intorci prajitura si o decorezi cu gelatina si visine.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint