.

Fish burgeri

Cum se fac fish burgeri, reteta culinara pentru fish burgeri


Ingrediente:
  • 375 g file de peste alb (cod, merluciu, salau)
  • 1 morcov
  • 1 varf de cutit de coriandru macinat
  • 1 lingurita boia 
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • 125 g fasole verde din conserva
  • faina
  • sare
  • 2 linguri ulei
Pentru dressing
  • 80 ml otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 castravete mic
  • 1/2 ardei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 ceapa
Mod de preparare:

Cureti morcovul, ceapa si usturoiul. Dai morcovul pe razatoarea mica. Zdrobesti usturoiul si tai marunt ceapa. Scurgi fasolea din conserva si o tai in cubulete de aproximativ 1 cm. Speli pestele, il usuci intre servete si il tai in bucati. Mixezi in robotul de bucatarie pestele, coriandru, boiaua, coaja de lamaie, usturoiul si sare dupa gust, pana obtii o pasta omogena. Incorporezi in pasta fasolea si morcovul. Iti ungi mainile cu ulei formezi sfere cat un mar, pe care apoi le aplatizezi la grosimea de 1-1 1/2 cm. Asezi burgerii pe gratarul cuptorului incins sau intr-o tava unsa cu ulei. Il coci 10 minute, la foc mediu 170 de grade Celsius. Cureti ardeiul, ceapa si castravetele. Faci un dressing din otet, zahar, zeama de lamaie, castravetele ras fin, ceapa si ardeiul fin tocate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint