.

Tarta cu prune uscate

Posted on
  • duminică, 29 ianuarie 2012
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se face tarta cu prune uscate, reteta culinara pentru tarta cu prune uscate


    Ingrediente:

    Pentru aluat
    • 200 g unt
    • faina
    • sare
    Pentru crema
    • 700 g prune uscate fara samburi
    • 200 g marmelada
    • 1 galbenus
    • 1/2 esenta de rom
    Mod de preparare:

    Pentru inceput pregatim aluatul. Freci untul la temperatura camerei cu o lingura de lemn, adaugi un praf de sare si faina, putin cate putin, pana obtii un aluat nelipicios. Dai aluatul 20 de minute la rece.

    Acum pregatesti crema. Tai prunele in bucatele si le lasi pentru 10 minute in apa fierbinte, amestecata cu putina esenta de rom, apoi le pui intr-o strecuratoare, sa se scurga bine. Din aluat, intinzi o foaie rotunda, o asezi in forma de tarta, intinzi marmelada, iar peste aceasta pui prunele.

    Din resturile de aluat, formezi un grilaj deasupra prajiturii, pe care il ungi cu galbenus. Dai tarta la cuptor timp de 30 de minute. Cand e gata, scoti tarta din cuptor si o lasi sa se raceasca putin. O poti consuma atat calda, cat si rece, cu o cafea fierbinte sau un ceai aromat de plante, singura sau alaturi de cei dragi tie.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint