.

Prajitura cu fructe

Cum se face prajitura cu fructe, reteta culinara pentru prajitura cu fructe


Ingrediente:
  • 1 borcan cu compot de visine
  • 1 pliculet cu gelatina
  • 1 cutie cu compot de ananas
  • 200 g ciocolata
Pentru foi
  • 3 oua, 400 g faina
  • 11 linguri cu ulei
  • 11 linguri cu zahar
  • 11 linguri cu lapte
  • 11 linguri cu amoniac
  • 11 linguri cu otet
Pentru crema
  • 360 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de branza fina
  • 110 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
Mod de preparare:

Pentru foi, amesteca toate ingredientele. Imparte aluatul in trei si coace foile pe fundul unei tavi mai mari, unsa cu ulei, 5-7 minute. Bate crema de branza cu mascarpone, adauga vanilie dupa gust si zaharul pudra. Separat, bate frisca si incorporeaza-o in crema de branza. Pune visinele din compot (scurse de zeama) si amesteca usor. Acopera primul blat cu un strat de crema, pune al doilea blat, din nou crema si apoi ultimul blat, peste care intinde un strat fin de crema (de preferat, fara fructe). Prepara gelatina folosind suc de ananas si toarna deasupra prajiturii. Cand s-a inchegat, pune ciocolata topita pe baie de aburi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint