.

Supa lituaniana de sfecla

Posted on
  • marți, 1 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , , ,
  • Cum se face supa lituaniana de sfecla, reteta culinara pentru supa lituaniana de sfecla


    Ingrediente:

    3 sfecle rosii, 2 legaturi ceapa verde, 500 g castraveti, 1 l chefir, 4-6 cartofi mici, 2 oua, 1 legatura marar, piper, sare

    Mod de preparare:

    Speli sfecla rosie si o fierbi fara sa o cureti de coaja. Dupa ce s-a inmuiat, o scurgi si o lasi sa se raceasca. Separat, fierbi ouale tari.

    Decojesti castravetii si sfecla. Cureti si speli ceapa verde. Tai in cubulete castravetii, ceapa si sfecla, iar ouale in sferturi. Pastrezi pentru decor ouale si cateva cubulete de sfecla si castraveti.

    Mixezi in blender chefirul si legumele ramase. Sarezi si condimentezi supa dupa gust. O lasi la rece pentru 1 ora, timp in care speli cartofii si ii fierbi de asemenea fara sa-i cureti de coaja.

    Repartizezi in boluri supa si decorezi cu rondele de oua si legume, cu jumatati de cartofi decojiti, dar si cu marar proaspat fin tocat.

    Sfatul nostru:

    Curata cartofii cat poti de calzi si serveste-i cu supa rece. Procedeaza la fel si cu ouale. Prepara supa proaspata, in cantinati mici si consum-o intr-o zi, cel mult doua, ca sa nu se altereze.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint