.

Ghiveci de vara

Posted on
  • miercuri, 26 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: ,
  • Cum se face ghiveci de vara, reteta culinara pentru ghiveci de vara


    Ingrediente:

    2 cepe potrivite, 1 legatura de ceapa verde, 1 vanata, 2 dovlecei, 1 kg cartofi, 4-5 morcovi, 2-3 ardei capia, 2-3 linguri cu bulion, 1 mana cu mazare verde, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura de marar verde, 10 boabe de piper negru, sare, piper

    Mod de preparare:

    Curata si spala legumele, apoi taie-le; ceapa pestisori, cartofii si vanata cuburi mari, dovlecelul si morcovii rondele, ardeiul fasii. Pune ceapa la calit, intr-un vas mare, cu 2-3 linguri cu ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga morcovii si ardeiul. Lasa 3-4 minute pe foc si amesteca.

    Adauga cartofii, sare, piperul boabe si apa cat sa stea bine legumele in ea (sa nu le acopere). Pune capacul si lasa pana ce cartoful e aproape fiert, amestecand din cand in cand. Adauga dovleceii, vanata, bulionul, mazarea si jumatate din verdeata tocata si da la cuptor. Daca e nevoie, adauga putina apa. Lasa 20 de minute. Serveste cu restul de verdeata tocata marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint