Ingrediente:
600 g
ficatei de pui, 800 g dovleac de toamna, 1 ceapa, 1 ardei gras, 100 ml ulei,
150 ml vin alb demisec, 1 legatura patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Curatati
ficateii de pielite, spalati-I, scurgeti-I bine si stergeti-I cu servetele
absorbante. Presarati-I cu sare si piper si prajiti-I in 50 ml ulei, la foc
mic, pana cand se patrund bine si se rumenesc pe toate partile. Taiati
dovleacul in cubulete de circa 1 cm pe latura.
Curatati ceapa si ardeiul gras,
apoi tocati marunt ceapa si taiati cubulete ardeiul gras. Caliti-le impreuna cu
ceapa 4-5 minute, apoi puneti totul intr-un vas de sticla termorezistenta si
potriviti de sare, piper.
Deasupra puneti ficateii prajiti, stropiti totul cu
vin si puneti vasul la cuptor, la foc potrivit. Serviti preparatul cald,
presarat cu patrunjel tocat marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu