.

Ficatei de pui cu dovleac

Posted on
  • vineri, 14 octombrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , ,
  • Cum se fac ficatei de pui cu dovleac, reteta culinara pentru ficatei de pui cu dovleac


    Ingrediente:

    600 g ficatei de pui, 800 g dovleac de toamna, 1 ceapa, 1 ardei gras, 100 ml ulei, 150 ml vin alb demisec, 1 legatura patrunjel, sare, piper

    Mod de preparare:

    Curatati ficateii de pielite, spalati-I, scurgeti-I bine si stergeti-I cu servetele absorbante. Presarati-I cu sare si piper si prajiti-I in 50 ml ulei, la foc mic, pana cand se patrund bine si se rumenesc pe toate partile. Taiati dovleacul in cubulete de circa 1 cm pe latura. 

    Curatati ceapa si ardeiul gras, apoi tocati marunt ceapa si taiati cubulete ardeiul gras. Caliti-le impreuna cu ceapa 4-5 minute, apoi puneti totul intr-un vas de sticla termorezistenta si potriviti de sare, piper. 

    Deasupra puneti ficateii prajiti, stropiti totul cu vin si puneti vasul la cuptor, la foc potrivit. Serviti preparatul cald, presarat cu patrunjel tocat marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint