.

Cornulete cu unt si nuca

Cum se fac cornulete cu unt si nuca, reteta culinara pentru cornulete cu unt si nuca


Ingrediente:

200 g faina alba superioara, 200 g unt proaspat, 110 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 110 g nuca macinata, 1 galbenus, puna sare

Mod de preparare:

Cerni faina, o freci cu untul moale, pui zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si nuca macinata. Framanti un aluat, din care modelezi suluri subtiri, pe planseta presarata cu putina faina si tai bucatele de 4 cm. Formezi in palme cornulete si le coci in tava unsa si pudrata cu faina. Apoi le dai prin zahar vanilat si le pui direct in cutii de plastic cu capc, timp de 3-4 zile.

Sfatul nostru:


Este bine sa prajesti putin nuca, inainte de macinare. Daca le pastrezi intr-o cutie de carton, cornuletele vor fi proaspete si peste 3-4 zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint