.

Beigli cu nuca

Cum se face beigli cu nuca, reteta culinara pentru beigli cu nuca


Ingrediente:

500 g faina, 50 g margarina, 2 oua, 50 g drojdie proaspata sau 1 plic (7 g) drojdie uscata, 200 ml lapte, 1/2 lingurita de sare, 150 g zahar, 1 fiola esenta de rom, 300 g nuca macinata, 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie, 2 linguri lapte si 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu 50 de ml lapte caldut si 1 lingurita de zahar si lasi maiaua sa creasca 1/4 ora. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua, ouale batute cu sarea, restul de lapte caldut, in care ai dizolvat zaharul, apoi jumatate din esenta de rom.

Amesteci bine ingredientele. Topesti 50 g margarina intr-o craticioara pe care o pui in cuptorul cald. Framanti aluatul timp de 20 de minute, cu mainile unse cu margarina topita, in acest fel incorporand-o treptat pe toata.

Presari aluatul cu putina faina, acoperi cu un servet si lasi sa dospeasca timp de o jumatate de ora. Intinzi trei dreptunghiuri de aluat subtiri, de 4-5 mm. Intinzi ins trat fin restul de margarina, topita la temperatura camerei.

Presari nuca macinata amestecata cu zaharul pudra si esenta ramasa si rulezi. Tpetezi cu hartie de copt o tava si asezi rulourile. Le coci la foc mediu, pentru 40 de minute, pana cand se rumenesc.

Le scoti din cuptor si, fierbinti, le ungi cu galbenusul batut cu lapte. Dupa ce s-au racit complet, tai rulourile de beigli in felii, pe masura ce il consumi, astfel se usuca.

Sfatul nostru:

Beigli este cozonacul pregatit de gospodinele din Ardeal si Banat, de obicei de Craciun. Aceasta reteta de cozonac-rulou este preluata din bucataria ungara si umplutura cu nuca poate fi inlocuita cu mac fiert in lapte indulcit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
Sponsored by : Bloggermint