.

Briose glazurate

Posted on
  • miercuri, 28 septembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , ,
  • Cum se fac briose glazurate, reteta culinara pentru brose glazurate

    Ingrediente:

    4 oua, 4 galbenusuri, cate 200 g unt, zahar bun, faina, ciocolata de menaj,


    Pentru sosul de caramel

    250 g zahar tos, 150 g smantana, 50 g unt

    Pentru decor

    100 g ciocolata alba, 25 g ciocolata de menaj, 2 linguri ulei.

    Mod de preparare:

    Ungi cu unt topit formele pentru briose. Le pastrezi un sfert de ora in congelator, apoi le tapetezi cu pudra de cacao. Pentru compozitie, topesti ciocolata la bainmarie. Iei vasul de pe foc si incorporezi untul. Lasi crema sa se raceasca timp de 10 minute. Separi galbenusurile de albusuri. Bati albusurile spuma tare. Freci galbenusurile cu zaharul, pana cand se dizolva. In spuma de albusuri, incorporezi treptat galbenusurile, faina si crema de ciocolata, amestecand usor, de jos in sus.

    Umpli 2/3 din volumul formelor cu compozitie. Le asezi in tava si coci briosele 20 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Caramelizezi zaharul intr-o cratita, apoi stingi cu 4 linguri apa. Iei vasul de pe foc si incoporezi smantana si untul, cu ajutorul telului. Pui sosul intr-un cornet si decorezi farfuriile cu spirale din sos.

    Decorezi briosele cu ciocolata alba topita la bain-marie, impreuna cu uleiul. Cu ajutorul unui cornet, trasezi cercuri fine, concentrice, in ciocolata neagra topita. Folosesti o scobitoare pentru a duce raze in sensuri diferite.

    Sfatul nostru:

    Operatiunea de glazurare fiind migaloasa, poti servi briosele cu o cupa de inghetata deasupra.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint